Hem

Välkommen till Tällbergsgårdens Hotell

Vid Siljan i Dalarna har konstnärer och författare sökt sin inspiration sedan tidigt 1800-tal. Det är lätt att förstå när man väl är här. Tällbergsgården är ett hotell med gamla anor och som lyser av riktig dalaatmosfär. Vi står för hög personlig service och en familjekänsla utöver det vanliga.

I vår vackra matsal med en storslagen utsikt över Siljan och de blånande bergen serveras allt från husmanskost till spännande avsmakningsmenyer. Sov gott i några av våra charmiga rum med tempurmadrass eller Carpe Diem sängar och vakna riktigt utvilad. Totalt har vi 33 rum, allt ifrån mysiga sviter till elegant inredda dubbelrum.

Söker Ni avkoppling och inspiration är Ni välkomna till familjen Åkerblad på Tällbergsgårdens hotell.

Hjärtligt välkomna till en njutningsfull vistelse hos oss på Tällbergsgården!

 

Höst- och vinterupplevelser

 

Höstmys på Tällbergsgårdens hotell

Varför inte åka hemifrån under Allhelgonahelgen? Ta med någon du tycker om och må bra i vår mysiga atmosfär när hösten knackar på dörren. Sov gott i  något av våra charmiga rum och njut sedan utvilad av vår härliga frukostbuffé! På lördagen serverar vi också Afternoon Tea i våra vackra salonger!

Sista minuten pris, Från: 995:-/rum och dygn (Logi & frukost)

Erbjudandet gäller 31/10 – 2/11

 

Afternoon Tea

Varje lördag dukar vi upp en härlig buffé i våra mysiga salonger framför brasan mellan kl. 14.00-16.30. Buffén består av olika snittar, muffins, varma scones, hemgjorda marmelader, lemon curd, grädde, olika sorters bakverk m.m. 165:-. Förboka gärna på 0247-508 50.

 

100% inspiration i novembermörkret

Söndag 16 november kl. 15.00 på Tällbergsgården

Ta med dina vänner på en mysig eftermiddag i vackra Tällberg på Tällbergsgårdens Hotell. Vi serverar Afternoon Tea och Elisabeth Wahlin håller en  inspirationsföreläsning om mod, vägval, glädje och drömmar. Dalaliv delar ut sitt nya livsstilsmagasin och Elisabeth signerar sin nya bok ”YES! 100% inspiraton”. Julklappstips av lokala aktörer och utlottning av fina priser!

195:- inkl. Afternoon Tea

Boka plats på 0247-50850 eller info@tallbergsgarden.se

 

Lissjuls weekend 28 - 30 november

Fira 1:a advent här hos oss på Tällbergsgården! Vid Er ankomst på fredag eftermiddag bjuds Ni på kaffe och hembakt bröd i våra mysiga salonger framför en sprakande brasa. Till kvällen serveras Ni en vällagad 3-rättersmiddag i vår matsal. På lördagsmorgon serveras en härlig frukostbuffé i matsalen med en underbar utsikt över Siljan. I Leksand kan ni under helgen besöka Lissjulsmarknaden. Under eftermiddagen dukar vi upp glögg och pepparkakor och till kvällen serveras en 7-rätters meny inspirerad av julen. Vistelsen avslutas efter frukost på söndagsmorgon.

 

Adventsweekend 5-7 december & 12-14 december

Nedräkningen till julafton börjar här på Tällbergsgården! Vid Er ankomst på fredag eftermiddag bjuds Ni på kaffe och hembakt bröd i våra mysiga salonger framför en sprakande brasa. Till kvällen serveras Ni en vällagad 3-rättersmiddag i vår matsal. På lördagsmorgon serveras en härlig frukostbuffé i matsalen med en underbar utsikt över Siljan. Glöm inte att besöka vår egna julmarknad den 2:a advent (7:e december).  Under eftermiddagen dukar vi upp glögg och pepparkakor och till kvällen serveras en 7-rätters meny inspirerad av julen. Vistelsen avslutas efter frukost på söndagsmorgon.

 

Julpaket 23:e – 27:e december

Fira julen här hos oss på Tällbergsgården!

23 dec - Gästerna anländer under dagen. Vi serverar en apertif i våra mysiga salonger.

Från kl. 18.00 serveras en 3-rättersmiddag och efteråt har vi pyssel-kväll i Gästabudssalen där vi hjälps åt att klä julgranen.

24 dec - Tomtefrukosten står dukad kl. 08.00 – 10.00. Tomtens säck kommer att stå i receptionen där Ni lägger i ett paket per person (värde ca 50:-)

Vi dukar upp julbordet kl. 12.30 med många läckerheter.

Kl. 15.00 återser vi Kalle Anka & hans glada vänner. Tomten kommer på besök och önskar alla en God Jul.

Kl 18.00 – 20.30 serveras middagen med lutfisk och gröt.

För den som önskar är det Julaftonsgudstjänst i Bystugan kl. 23.00.

25 dec – Kl. 04.00 serveras kaffe och lussekatter för julottegästerna. Bussen går ca 04.30 till Leksands kyrka. (Bokas i förväg och ingår ej i paketet)

Frukost serveras mellan kl. 08.00 – 10.00.

Kl. 12.30 dukar vi upp för jullunch. För den som vill anordnas kl 14.15 en bypromenad med guide.

Under eftermiddagen kan de som önskar åka på en slädfärd (ingår ej i julpaketet, bokas i förväg och betalas kontant till kusken)

Mellan 18.00 och 20.30 serverar vi en 3-rättersmiddag och kl. 20.15 besöks vi av Leksands Folkdanslag.

26 dec – Frukosten står uppdukad mellan kl. 08.00 – 10.00. Fria aktiviteter under förmiddagen.

Lunch buffé serveras mellan kl. 12.30 – 14.00.

Vi serverar en 3-rätters middag från kl. 18.00 och kl. 20.15 kommer KusKarin NissNiss och kåserar.

27 dec – En härlig frukostbuffé avslutar julfirandet på Tällbergsgården. Vi hoppas att Ni haft en skön och avkopplande julhelg.

 

Nyårspaket 30/12 2014 – 2/1 2015

Fira in det nya året hos oss på Tällbergsgården!

30 dec – Ni anländer under dagen och blir från kl. 18.00 serverade en 3-rätters middag med musikunderhållning.

31 dec – Frukosten står dukad mellan kl. 08.00 – 10.00

Från kl. 12.30 – 14.00 dukar vi upp en härlig lunchbuffé.

Från kl. 17,30 serveras Ni en apertif i salongerna och därefter får Ni avnjuta en 5-rätters nyårssupé i vår vackra Dala-matsal fram till kl. 21.00. (Klädsel; Mörk kostym) I Gästabudssalen spelar husets diskjockey upp till dans och strax före tolvslaget samlas vi för att höra nyårsklockorna ringa in det nya året. Vi önskar varandra ett Gott Nytt År och beundrar sedan fyrverkerierna från terassen. I Gästabudssalen njuter vi sedan av en vickning med två sorters lax och rom med tillbehör. Husets diskjockey spelar fram till kl. 01.00 och vi önskar därefter Er alla en skön sömn.

1 jan – Frukosten serveras idag extra sent mellan kl. 09.00 – 11.00. Dagen är fri för egna aktiviteter och strövtåg.

Missa inte att vandra runt i byn och besök de små pittoreska affärerna.

För de som önskar ordnas slädfärd under eftermiddagen (Ingår ej i nyårspaketet, bokas i förväg och betalas kontant till kusken)

Till middag serveras Ni en 3-rätters middag från kl. 18.00 – 21.00 med musikunderhållning.

2 jan – Vi avslutar nyårsfirandet med en härlig frukostbuffé som serveras mellan kl 08.00 – 10.00. Vi hoppas att Ni haft en skön och avkopplande Nyårshelg och önskar Er varmt välkomna tillbaka.

 

Restaurangen:

Tällbergsgårdens restaurang lägger fokus på råvarorna i den närliggande naturen och våra rätter inspireras därför av de råvaror som säsongen erbjuder och som finns för dagen.

Genom Siljans Chark får vi nöt och fläsk från de lokala bönderna, småägg levereras från Gemmesbo, Helene och Henriks fiskdelikatesser levererar nyfångad fisk från våra svenska vatten, Sorundas grönsakshall i Mora ger oss färska grönsaker odlade i dalabönders jordar, bär och svamp plockade kring bygden och mycket mycket mer. Vi känner oss priviligerade att få arbeta med dessa människor som med mycket kärlek och omsorg ger oss de råvaror som närmast kan benämnas som det svenska guldet. Vår meny låter sig styras av dessa produkter och vi försöker ständigt förädla de råvaror som vi anser spegla bygden.

Dalanaturens produkter kompletteras vidare av fantastiska produkter från Europa och får därför i viss mån möta de klassiska franska, spanska och italienska råvarorna som vi annars saknar. Urvalet görs dock alltid med stor eftertanke gällande ursprung och kvalité.

Vi hoppas att Ni kommer till oss och njuter av vårt dalakök!

Varmt välkommna

 

 

 


              Åkerblads - Gästgiveri, SPA, Hotell