Hem

Välkommen till Tällbergsgårdens Hotell

Vid Siljan i Dalarna har konstnärer och författare sökt sin inspiration sedan tidigt 1800-tal. Det är lätt att förstå när man väl är här. Tällbergsgården är ett hotell med gamla anor och som lyser av riktig dalaatmosfär. Vi står för hög personlig service och en familjekänsla utöver det vanliga.

I vår vackra matsal med en storslagen utsikt över Siljan och de blånande bergen serveras allt från husmanskost till spännande avsmakningsmenyer. Sov gott i några av våra charmiga rum med tempurmadrass eller Carpe Diem sängar och vakna riktigt utvilad. Totalt har vi 33 rum, allt ifrån mysiga sviter till elegant inredda dubbelrum.

Söker Ni avkoppling och inspiration är Ni välkomna till familjen Åkerblad på Tällbergsgårdens hotell.

Hjärtligt välkomna till en njutningsfull vistelse hos oss på Tällbergsgården!

Ta med familjen och fira Mor!

Morsdag buffé 31/5 kl. 12.30-15.00

Egen buffé för barnen

 

Just nu finns det fortfarande rum kvar till:

Midsommar 18-21/6

Afternoon tea

Varje lördag dukar vi upp en härlig buffé i våra mysiga salonger framför brasan mellan kl. 14.00-16.30. Buffén består av olika snittar, muffins, varma scones, hemgjorda marmelader, lemon curd, grädde, olika sorters bakverk m.m. 165:-. Förboka gärna på 0247-508 50.

Restaurangen:

Tällbergsgårdens restaurang lägger fokus på råvarorna i den närliggande naturen och våra rätter inspireras därför av de råvaror som säsongen erbjuder och som finns för dagen.

Genom Siljans Chark får vi nöt och fläsk från de lokala bönderna, Helene och Henriks fiskdelikatesser levererar nyfångad fisk från våra svenska vatten, Sorundas grönsakshall i Mora ger oss färska grönsaker odlade i dalabönders jordar, bär och svamp plockade kring bygden och mycket mycket mer. Vi känner oss priviligerade att få arbeta med dessa människor som med mycket kärlek och omsorg ger oss de råvaror som närmast kan benämnas som det svenska guldet. Vår meny låter sig styras av dessa produkter och vi försöker ständigt förädla de råvaror som vi anser spegla bygden.

Dalanaturens produkter kompletteras vidare av fantastiska produkter från Europa och får därför i viss mån möta de klassiska franska, spanska och italienska råvarorna som vi annars saknar. Urvalet görs dock alltid med stor eftertanke gällande ursprung och kvalité.

Vi hoppas att Ni kommer till oss och njuter av vårt dalakök!

Varmt välkomna

 Restaurangens öppettider hittar Ni här!